måndag 2 juli 2012

Måndag: Ökenpärlan

I går kväll hade vi mässa utomhus. Vi skrev lappar med saker vi ville bli av med, till exempel dåliga egenskaper och tankar. Sen eldades dem upp. Det betydde att Gud förlät oss. Vi tror att det kändes skönt för många, det gjorde i alla fall det för oss. Vi fick även ta nattvard. Det blev en speciell känsla utomhus.

Vi kollade på EM-finalen tillsammans. Dem som inte ville kolla fick pyssla eller spela sällskapsspel istället. En del spelade volleyboll.

Dagens tema var Ökenpärlan på Frälsarkransen. Den handlar om det som är svårt i livet. För att förstå vad det betydde fick vi smaka pepparrot, saltvatten och citron. Vi fick höra att den judiska påskmåltiden består av bland annat det vi fick äta, och att den hålls för att påminna om tiden då de var slavar i Egypten. Det fick oss att tänka på att vissa har det svårt varje dag.
Vi började prata om orättvisor i världen. Det gav Anton en flashback om ett citat av Martin Luther King: "Den största tragedin är inte de onda människornas brutalitet, utan de goda människornas tystnad".

Resten av dagen har vi kört lekar med Ledar-Jocke W, badat och tagit det lugnt.

Från oss alla till er alla: En riktigt bra kväll!

// Andrea, Anton, Hilda, Leslie, Linnea och Simon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar