söndag 1 juli 2012

Dopdagen

Hej alla läsare!

Idag har det varit en väldigt speciell dag, det var nämligen dop. De som döptes var Sofia, Linnea B, Linnea L, Benny, Dorcas, Isak, Anton, Julia och Filippa. Denna dag hade vi sovmorgon vilket vi alla tyckte var bra och skönt. Men det regnade tyvärr. Under förmiddagen pratade vi om dopet och dess betydelse och vi bad även om finare väder. När dopet skulle ske sprack himlen upp och solen tittade fram. :)

Dopet skedde nere vid vattnet och alla var glada och förväntasfulla. Isak och Anton hade anhöriga här och det var mycket trevligt. Det var väldigt kul att det var så många som döptes idag, hela nio stycken. Vi sjöng en av konfirmandernas favorit-sånger, "Ropa till Gud" och vi läste även passande texter från Bibeln.
Alla som döptes tyckte att det var roligt och spännande. Sofia var en av dem som döpte sig och hon komenterar själv dopet så här "Det kändes speciellt bra efteråt, det var roligt men kallt i vattnet". Alla som döptes fick sedan klä på sig vita kåpor, dom fick blommor, var sitt ljus, var sitt kors och applåder i mängder. Sedan var det dags för doptårtan med jordgubbar, mandel och grädde.
Alla tyckte det var väldigt trevligt och roligt med dop och det blev en mycket lyckad dag.

Här kommer lite bilder från dagen som varit, peace bloggen!

Prästen Anders pratar.

Fina nydöpta konfirmander.


Den mumsiga doptårtan.

Alla nio nydöpta konfirmander plus ledare.


Anders in action.

Kors och blommor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar