fredag 6 juli 2012

Köket bjuder

Hej bloggen! Nu är det vår tur att visa upp oss för omvärlden. Men vilka är då vi? Vi är köksteamet på Stora Strand och består av Emelie (köksmor), Elin, Pernilla, Karolin, Victor och Pierre. Tillsammans tar vi hand om alla måltider på Stora Strand - för att inte glömma all disk och handling. Vår första handling genomfördes på måndagen och bestod av 8 överfulla kundvagnar till alla åmålsbors stora fasa och lycka (vi var nog den största händelsen på länge - kan vi ju alltid hoppas).

Photo: Ute och handlar lite :)

En vanlig dag i köket ser ut ungefär så här: Uppstigning kl 05:00 för att mjölka korna, oj nu blev det fel. Egentligen går vi upp kl 07:45 för att tillaga frukost och i en grande grötkastrull. Varje morgon går det åt ungefär 8 st limpor, massor med fil och för att inte att tala om osten. Dags att diska och hoppas att inte gröten har bränt fast för hårt (hittils har vi varit skonade). Klockan 10.00 är det dags att göra lunch - pasta/ris vatten måste sättas på 2 timmar innan servering då det tar lång tid för vattnet att börja koka. Konfirmanderna är oftast mycket hungriga till lunch - en gång åt de upp 22 kg pyttipanna utan problem. Sedan är det återigen dags för disk - HURRA! Middagsfix startas runt kl 15:00 och nu ska vi berätta om en speciell middag nämligen finmiddagen. Finmiddagen gick av stapeln igår och var en riktig succé. På menyn stod det:

Förrätt:
Honungsmelon på en ruccolabädd toppad med parmaskinka. Serveras med en lättvispad dragonsås.
Vegetariskt alternativ: Tomat och mozarella med en stänk av balsmamvinäger.

Huvudrätt:
Klyftpotatis med honungsmarinerad fläskfilé, tzatziki och en lätt slungad grönssallad.
Vegetariskt alternativ: Fräsch bönsallad med klyftpotatis samt lättgrillad halloumi.

Efterrätt:
Mörk chokladpannacotta toppad med hallon, grädde och physalis.
Laktosfritt alternativ: Piggelintoppad fruktsallad.

En riktigt härlig måltid blev det som varvades med fina tal och mycket kramar.

Citat från skärmaskinen: "Jag har aldrig skurit så mycket fläskfilé i mitt maskinrika liv".
Citat från köks-Karro: "Jag har aldrig sett maken till en finare finmiddag!"

Efter middagen är det kvällsfika kl 21.00 som vanligtvis består av bröd, smör, ost, marmelad, te och saft. Om köket får säga sin mening så är det väldigt mumsigt.






Algot- vår kökshund!


Att arbeta i köket är roligt och konfirmanderna + ledarna är väldigt snälla och tackar alltid efter maten.

Storkram
KÖKET!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar