onsdag 3 juli 2013

Dag 9 - Nattpärlan och Uppståndelsepärlan

Den här morgonen började med en mycket fin morgonbön av grupp 7 - stort tack! Sedan lekte vi maffia, pratade om våra bilder av döden och gjorde våra egna dödsannonser. Därefter förvandlades alla konfirmander journalister och fotografer på tidningen Jerusalems Dagblad. Alla gav sig ut för att ta reda på vad som egentligen hände när Jesus dog och uppstod, och mötte Pontius Pilatus, en överstepräst, soldater, Josef från Arimataia, kvinnorna vid graven och flera av Jesus lärjungar. Resultatet blev sju fantastiska tidningsartiklar och tidningen gick i tryck under eftermiddagen. Då blev det också mer paddling/tjej-/killhäng. Kvällen bjöd förutom snack i hemmagrupperna även på en härlig grillkväll vid sjön. Nu lämnar vi över ordet till de kanske allra viktigaste personerna här på lägret, som denna dag bjudit på både baconpasta och flygande jakob:

Hej allihopa!

Nu är det vår tur att blogga och vilka är vi då? Vi är stora strands köksteam även kallade köket. Vi är hjärtat av stora strand och håller alla mätta och glada så att de orkar med alla spännande äventyr. I köket är det köksmor Emelie, kökstöserna Elin, Amanda och köksgossarna Emil, Pierre och Victor. Men vilka är vi egentligen? Emelie är 23 år och studerar till lärare på stockholms universitet hon gillar även långa strandpromenader och sin lurviga hund Algot. Elin är en glad tös på 19 jordsnurr. Till vardags gillar hon att spela innebandy och umgås med sina vänner. Visste ni att Elin är en stylist som arbetar på förskola? Amanda är vår dansglada tjej född 1992 och som också arbetar på apotek. Emil är en jättecool kille som är 18 år och går snart sitt sista år på gymnasiet. Sist men inte minst har vi humle och dumle även kallade bill och bull - Victor och Pierre båda födda 1995 och älskar top-gear.
Men åter till vad vi gör i köket här på stora strand :)
Vi ser till att alla får mat både frukost, lunch, fika, middag och kvällsfika. Igår morse fick alla nutella till frukost vilket resulterade i jubel och glada konfirmander och ledare. Men vi tar också såklart hand om all disk och inte att förglömma - all handling (det brukar bli 8 stora kundvagnar). Vi brukar vara den stora händelsen bland pensionärerna på ICA åmål (det blir tydligen aldrig tråkigt att skämta om att vi ska äta det själva..)

Vi kommer efter detta läger ha lagat 56 måltider, diskat 4200 tallrikar och bränt vid alldeles för mycket gröt. Intressant fakta att veta för utomstående är att konfirmanderna har tyckt att lasagne, thai-mat, köttfärs och taco paj har varit godast och inte att förglömma Pierres legendariska pasta carbonara. Konfirmanderna och ledarna såklart har också visat sig vara riktiga sallads fantaster. Det som har stått lägre i kurs har varit fisk och rissallad men det slank ner det med!
Citat från köket:
Citat från Pierre: "Emelie det är dags att ringa till Göns Höran (tyst) nej... fel.. HÖNS GÖRAN"!
Citat från Victor: "Idag har vi lagat mat. HEJDÅ"
Citat från konfirmand: "De är otroligt roliga och kreativa".
Det var nog det hela - tack från oss :)
Väl mött!

Emelie, Elin, Amanda, Victor, Pierre och Emil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar